De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
globe
Jouw bestelling
Producten 0
  tooltip
  Alle prijzen zijn exclusief BTW. De BTW wordt berekend op de betalingspagina.
  Totaal
  € 0,00
  Terug naar Nieuws
  Letterypen identificeren en downloaden

  Lettertypes zijn erg leuk om mee te werken. Je kunt de letters in je website of app een unieke uitstraling geven. In dit artikel geven we je enkele tips over hoe je verschillende lettertypes kunt herkennen. Of je nu een fan bent van lettertypes of simpelweg op zoek bent om je volgende project een extra boost te geven, lees verder!

  Het is niet gemakkelijk om lettertypes te herkennen, behalve misschien Helvatica en Arial. Daarom is het verstandig om de tools uit dit artikel te gebruiken.

  Gratis websites waarmee je lettertypes kunt identificeren

  Ben je ooit een lettertype tegengekomen dat je niet herkende maar wel wilde gebruiken? Dan kun je gebruiken maken van een website waarmee je lettertypen kunt herkennen!

  What The Font staat bekend als de meest populaire lettertype-herkenningtool. Je kunt hier een afbeelding van het font uploaden en de site zal proberen te herkennen welk lettertype het is. Je kunt ook een link naar een afbeelding op What The Font plaatsen, dan hoef je niets te uploaden. Deze tool is zeer betrouwbaar en herkent vaak het lettertype binnen enkele seconden.

  Bij Font Squirrel is het mogelijk om veel lettertypen te vinden. Het platform lijkt op WhatTheFont, maar biedt meer functies. Naast het herkennen van het lettertype, is het ook mogelijk om het lettertype te downloaden en de kleur aan te passen.

  Je kunt ook de Google Fonts-database raadplegen. Hier vind je talloze gratis lettertypen die je gratis kunt bekijken. Wanneer je een specifieke stijl hebt gevonden, is het zoeken en downloaden van het font via internet een fluitje van een cent.

  Hoe kan ik een lettertype identificeren zonder een tool te gebruiken?

  Veel mensen weten dit waarschijnlijk al, maar er bestaan heel veel verschillende lettertypen. Het herkennen van een font met het blote oog is een uitdaging. Alleen Arial en Helvetica zijn nog een beetje te herkennen.

  De Chrome-extensie WhatFont gebruiken om een lettertype te herkennen

  Heb je ooit een indrukwekkend lettertype gezien en je afgevraagd wat het was? Gelukkig is daar een Chrome extensie voor. WhatFont is een extensie voor Chrome die je bijna elk lettertype kan herkennen. Installeer dus de extensie! Als je dan een lettertype ziet dat je aanspreekt, ga je gewoon met je muis over de tekst om uit te vinden welk lettertype het is.

  Het lettertype van een afbeelding identificeren

  Om te beginnen is het nodig een afbeelding te vinden waarvan je vermoedt dat het de gewenste lettertype bevat, zoals een screenshot van een document of een webpagina. Door een screenshot te maken van een website kun je bepalen welke lettertypes de site gebruikt. Zorg ervoor dat de afbeelding scherp is voordat je hem uploadt, om het beste resultaat te krijgen.

  Vervolgens bezoek je een online service die lettertype herkenning aanbiedt, zoals WhatTheFont of FontSquirrel. Door het uploaden van een afbeelding kun je deze websites gebruiken om het lettertype te herkennen.

  WhatTheFont was een van de eerste websites die lettertype herkenning aanboden toen ze op de markt kwamen. Het is een eenvoudige manier om een afbeelding te uploaden en het lettertype te laten herkennen door de website. Je hebt ook de optie om het lettertype

  te downloaden van de website. FontSquirrel is een andere populaire lettertype-herkenningsite die bekend staat om zijn voordelen ten opzichte van WhatTheFont. Je kunt bijvoorbeeld meerdere fonts tegelijk herkennen en fonts downloaden zonder een account aan te hoeven maken.

  img
  Hebt je ooit een mooi lettertype gezien en vroeg je je af wat de naam daarvan is?

  Lettertypes uitproberen met Font Flipper

  Het uitproberen van diverse lettertypes wordt een fluitje van een cent met Font Flipper. Je kiest een font uit de lijst, en kunt direct zien hoe het eruit ziet in verschillende maten en kleuren.

  Als je een website ontwerpt, is het handig om je eigen tekst in te voeren en te bekijken hoe het lettertype er in actie uitziet. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe het lettertype eruit ziet bij verschillende soorten tekst, zodat je zeker weet dat het juiste lettertype is gevonden.

  Als je nieuwe lettertypes wilt uitproberen, is Font Flipper ideaal. Er zijn honderden lettertypes beschikbaar, dus je vindt eenvoudig het perfecte lettertype dat bij je smaak past. Bovendien, als je niet weet waar je moet beginnen, kun je inspiratie opdoen door een van de vele voorbeelden te bekijken.

  Font Flipper is dus een uitstekend instrument voor zowel professionals in het werken met lettertypes als voor mensen die geïnteresseerd zijn in de verschillende beschikbare lettertypen.

  Lettertypes zoeken met Identifont

  Identifont is een tool om een bepaald lettertype te vinden. Je beschrijft het lettertype dat je zoekt en de website toont vergelijkbare opties. Bijvoorbeeld door aan te geven of je een sans serif, slab serif of script lettertype zoekt. Of door aan te geven of je een lettertype zoekt met een hoekige of ronde vorm.

  Na het invoeren van zoekcriteria, stelt de website enkele lettertypes voor die aan jouw wensen voldoen. Je kunt ze bekijken door te scrollen en klikken op een lettertype voor meer informatie. Bij elk lettertype staat vermeld hoe vaak het wordt gebruikt, of het gratis is en of het makkelijk te lezen is.

  Als je op zoek bent naar een lettertype dat bij je stijl past, dan is Identifont de ideale website. Het beschikt over veel mogelijkheden en geeft bij elk lettertype overzichtelijke informatie.

  Lettertypes installeren en gebruiken

  Is het jou gelukt om jouw lettertypen op te sporen? Nu is het alleen nog even installeren en je kunt ermee aan de slag!

  Windows

  1. Download het lettertype naar je computer. Als het in een ZIP-formaat is, moet je het eerst uitpakken.

  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand van het lettertype en selecteer "Installeren".

  3. Het lettertype is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik!

  macOS

  Download het lettertype naar je Mac. Als het in een ZIP-formaat is, moet je het eerst uitpakken.

  Open het lettertype-bestand in Font Book door erop te dubbelklikken.

  Druk op de knop "Lettertype installeren" in de rechterbovenhoek van Font Book.

  Het lettertype is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik!

  Chrome OS

  1. Om het lettertype te installeren, open je de bestandsbeheerder en ga je naar de map waar het is opgeslagen.Klik met de rechtermuisknop op het lettertype dat je wilt installeren.

  Klik vervolgens in het contextmenu op "Install Font".

  Het lettertype wordt nu geïnstalleerd en is vervolgens beschikbaar in alle programma's op je Chromebook.

  Je weet nu alles over lettertypes!

  Je hebt jezelf zojuist ontwikkeld tot een expert op het gebied van lettertypes! Het zou wat oefening kunnen vergen om lettertypes sneller te herkennen, maar met de juiste hulpmiddelen en bronnen, zoals we die in dit artikel aanbieden, kun je het perfecte lettertype vinden voor je volgende project. Wil je een domeinnaam registreren en gratis webhosting, zakelijke e-mail, SSL en meer er gratis bij krijgen? Registreer dan je domeinnaam bij Site.be!

  Dit artikel is onderdeel van de collectie
  #Tips&Tricks

  Andere Site.be artikelen