De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
globe
Jouw bestelling
Producten 0
  tooltip
  Alle prijzen zijn exclusief BTW. De BTW wordt berekend op de betalingspagina.
  Totaal
  € 0,00
  Terug naar Nieuws
  Hoe kies je een goede domeinnaam?

  Het selecteren van een geschikte domeinnaam is een uitdaging. Er zijn namelijk belangrijke zaken die in overweging moeten worden genomen. Het uiteindelijke doel is om de domeinnaam succesvol te maken. Een bewuste en weloverwogen keuze verhoogt de mogelijkheid hiervan. In dit artikel delen we enkele handige tips over het selecteren van een goede domeinnaam.

  1. De domeinnaam moet gemakkelijk uit te spreken zijn

  Een bekende naam voor jou, maar niet voor iedereen. Mensen die nog niet bekend zijn met je bedrijf of merk, weten de naam niet altijd uit te spreken of te schrijven. Het is daarom belangrijk om een naam te kiezen die gemakkelijk te vinden is. Kies je voor een ingewikkelde naam, dan loop je het risico dat mensen hem verkeerd uitspreken of schrijven. Verwarring voorkomen is het belangrijkste, dus houd je domeinnaam simpel.

  2. Bouw een merk op rondom je domein

  Houd er rekening mee dat de domeinnaam die je uitkiest uiteindelijk het beeld van je bedrijf zal vormen. Zorg daarom dat het als een merk klinkt door eenvoud, originaliteit en onthoudbaarheid. Vermijd cijfers en koppeltekens.

  Het vinden van een goede balans tussen iets kort en iets dat niet wordt aangetast door het weghalen van stukken, is de uitdaging.

  3. Houd je domeinnaam kort, maar helder

  Kort en helder, dat is wat een domeinnaam nodig heeft om effectief te zijn. Lange en ondoorgrondelijke namen zijn een risico, omdat er eenvoudig verkeerde invoer kan plaatsvinden. Het is de kunst om een evenwicht te vinden tussen iets kort en iets dat de naam niet vervormt. Streef naar kort en logisch! Houd het kort en helder!

  4. Kies een passende domeinextensie

  Stel vast welke domeinextensies voor jou van toepassing zijn. Als je alleen gericht bent op België, dan is .be een logische keuze. Maar als je later ook buiten de landsgrenzen wilt verkopen, dan is het slim om direct .nl of .com te registreren. Je wilt niet het risico lopen dat varianten van je domeinnaam snel door iemand anders worden vastgelegd als jouw website een succes is. Het is daarom verstandig om direct ook .nl of .com te registreren, naast .nl. Bovendien kun je overwegen om ook de nieuwere en trendy extensies, zoals .brussel, .shop en .store, in overweging te nemen.

  img
  Zonder een sterke domeinnaam kun je online niet succesvol zijn.

  5. Registreer een unieke domeinnaam

  Het is ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat je domeinnaam niet verwarrend is met die van een ander bedrijf. Dit is niet alleen belangrijk voor de naamsbekendheid van je eigen bedrijf, maar het kan ook tot verwarring leiden bij zoekende personen en zelfs tot rechtszaken als je domeinnaam te veel lijkt op die van een al geregistreerd bedrijf. Het is daarom aan te raden om zorgvuldig te kiezen voor een uniek en onderscheidend domeinnaam.

  6. Maak duidelijk wat je bedrijf doet

  Als je domeinnaam duidelijk is over wat je doet, is dit altijd een groot voordeel. Het zorgt voor begrijpelijkheid en het maakt het ook gemakkelijker voor mensen om te onthouden. Bijvoorbeeld, Luigis-Spaghetti verwijst naar een website waar je spaghetti kunt bestellen en bij KoenComputerReparatie vind je de website van een plaatselijke computer reparatie winkel. Dit is precies wat jij ook wil.

  Webhosting, zakelijke e-mail, een SSL-certificaat en een website- en webshopmaker zijn allemaal inbegrepen bij elke domeinnaam geregistreerd bij Site.be.

  7. Domeinnaam optimaliseren voor SEO?

  Domeinnaamkeuze bij veel mensen is deels gebaseerd op wat Google beveelt. Ze willen dat hun domeinnaam vaak gevonden wordt, wat we kennen als de SEO-waarde. Toch wordt het niet aangeraden om veel gezochte zoektermen in de domeinnaam op te nemen, want Google beschouwt dit als een spam-techniek en vermijdt daarom vaak een hoge positie in zoekresultaten. Begin met een goede start door niet te veel te focussen op de SEO-waarde van de domeinnaam, omdat het meer schade dan baten kan opleveren.

  Hoe kan ik een domeinnaam registreren?

  Zodra je je perfecte domeinnaam hebt gevonden, registreer deze dan bij Site.be. Registreer je ideale domeinnaam bij Site.be en maak gebruik van de inbegrepen diensten. Inclusief webhosting, zakelijke e-mail, een SSL-certificaat en onze website- en webshopmaker. Controleer direct welke andere extensies interessant voor je kunnen zijn!

  Dit artikel is onderdeel van de collectie
  #Domeinnamen

  Andere Site.be artikelen