Het uitzoeken van een geschikte domeinnaam voor je website of webshop is een ingrijpend proces. Je moet rekening houden met verschillende belangrijke factoren. Het is belangrijk dat de naam logisch aansluit bij de inhoud van je webshop of website. Ook wil je zeker zijn dat de naam pakkend en onthoudbaar is. Bij het bepalen van een domein dien je rekening te houden met de do's en don'ts. Welke zaken moet je vermijden bij het kiezen van je nieuwe domeinnaam? In dit artikel ontdek je 3 zaken die je moet vermijden bij het kiezen bij je domeinnaam.
1. Gebruik geen koppeltekens
In veel gevallen is het niet verstandig om koppeltekens te gebruiken in je domeinnaam. Dit komt doordat deze koppeltekens vaak leiden tot slechtere leesbaarheid en verwarring bij het onthouden van de URL. Als mond-tot-mondreclame al fout gaat doordat men het koppelteken vergeten is, is het duidelijk hoe belangrijk het is om de URL makkelijk te kunnen onthouden. Als de woorden echter aan elkaar geschreven een vreemde of ongepaste interpretatie veroorzaken, is het wellicht noodzakelijk om een koppelteken te gebruiken.
2. Controleer eerst of er een grote concurrent is met een vergelijkbare domeinnaam
Wist je dat er 2 miljard websites op het internet staan? De concurrentie is enorm en daarom is het van groot belang om te zorgen dat je domeinnaam opvalt. Zorg voor een opvallende en unieke domeinnaam die je merk laat spreken. Bovendien is het belangrijk om de huisstijl en identiteit van je merk te behouden. Zorg ervoor dat je domeinnaam uniek is door altijd eerst te controleren of er geen grote concurrenten zijn met een vergelijkbare domeinnaam. Een voorbeeld hiervan is snellefiets.be en snellefietsen.be. Deze veroorzaken verwarring en het risico op verkeer naar de verkeerde website is groot. Voorkom deze verwarringen.
Zorg dat je domeinnaam uniek is door eerst te controleren of er geen concurrenten zijn met een vergelijkbare domeinnaam.
3. Vermijd dubbele letters
Het is verstandig om te zorgen dat er geen dubbele letters achter elkaar staan in een domeinnaam. Dit verkleint de kans op verwarring, vooral wanneer woorden aan elkaar worden geschreven en eindigen op dezelfde letter als waar het volgende woord mee begint. Het gebruik van koppeltekens is niet nodig, maar het voorkomen van dubbele letters is wel aan te bevelen. Dubbele letters die na elkaar staan kunnen makkelijk verwarring veroorzaken over de juiste URL. Het is daarom verstandig om zoveel mogelijk te vermijden dat dubbele letters in je domeinnaam worden gebruikt, tenzij dit onvermijdelijk is door bijvoorbeeld afwijking van je bedrijfsnaam.
Registreer je domeinnaam bij Site.be
Is je zoektocht naar het perfecte domein ten einde? Registreer deze dan zonder verdere vertraging. Op deze manier voorkom je dat iemand anders deze domeinnaam in bezit krijgt. Het registreren van een domeinnaam is snel en eenvoudig via Site.be. Controleer meteen welke andere extensies voor je relevant kunnen zijn en leg deze vast. Dit zorgt voor een optimale voorbereiding op je online succes!