De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
globe
Jouw bestelling
Producten 0
  tooltip
  Alle prijzen zijn exclusief BTW. De BTW wordt berekend op de betalingspagina.
  Totaal
  € 0,00
  Terug naar Nieuws
  5 tips om een mooie en gebruiksvriendelijke website te ontwerpen

  Een website inrichten hoeft geen uitdaging te zijn, maar let wel op bepaalde factoren. Zorg dat je website er professioneel uitziet en overzichtelijk is voor bezoekers. In dit artikel geven we je enkele tips om een mooie en gebruiksvriendelijke website te ontwerpen.

  1. Maak gebruik van een overtuigende oproep tot actie boven de vouw

  Maak de verwachtingen van de online bezoeker direct duidelijk door gebruik te maken van een krachtige en overtuigende oproep tot actie. Plaats deze daarom op een zichtbare plaats boven de vouw. Dit zorgt voor duidelijkheid over de volgende stap en geeft de bezoeker een duidelijke richting.

  2. Gebruik de KISS-methode

  Jij bent ongetwijfeld een expert in het onderwerp waarover je op je website schrijft. Toch is het belangrijk om te beseffen dat niet iedereen op dezelfde manier naar dingen kijkt. Vakjargon is bijvoorbeeld niet begrijpelijk voor iedereen. Het is daarom aan te raden om de teksten op je website zo begrijpelijk mogelijk te houden en de KISS-methode te volgen, wat staat voor "Keep It Short and Simple". Op deze manier kun je iedere bezoeker aanspreken en ben je verzekerd van een leesbare en effectieve website.

  3. Zorg voor een duidelijke navigatie

  Zonder een gebruiksvriendelijke navigatie is een website niet compleet. Als bezoekers niet snel kunnen vinden wat ze zoeken, verlaten ze snel de website en gaat een potentiële klant verloren. Zorg daarom voor een overzichtelijke en duidelijke navigatie op je website. Hierbij kun je onder andere gebruik maken van een menu en categorieën.

  img
  Gebruik meer dan alleen tekst.

  4. Gebruik meer dan alleen tekst

  Afbeeldingen, foto's, infographics en video's verbeteren de kwaliteit van een website. Zonder visuele ondersteuning worden websites snel saai en minder aantrekkelijk. Ons geheugen functioneert visueel, dus het is zaak dat de visuals die je gebruikt, zowel van hoge kwaliteit als professioneel zijn. Of je nu eigen materiaal gebruikt of afbeeldingen uit een stock website selecteert, zorg altijd voor professionele visuals.

  Een website wordt aantrekkelijker door het gebruik van visuals, zoals foto's, afbeeldingen, video's en infographics. Tekst alleen is niet genoeg.

  5. Verdeel de teksten van je website

  Tekst op een website is noodzakelijk, maar het is belangrijk om de hoeveelheid tekst niet te overdrijven. Overweldigende teksten kunnen ertoe leiden dat de online bezoeker snel afhaakt. Maak het overzichtelijk door de teksten in korte alinea's op te delen en door voldoende witruimte toe te voegen.

  Als je op zoek bent naar een manier om een professionele website te maken die aanspreekt bij je doelgroep, dan is de website builder van Site.be dé oplossing.

  Bouw snel een website of webshop

  Het bouwen van een goede website hoeft niet moeilijk te zijn, maar kan wel complex worden als je van schets af aan moet beginnen. Maak je gebruik van de website builder van Site.be? Dan weet je zeker dat je makkelijk en snel een professionele website maakt die jouw doelgroep aanspreekt. Registreer direct jouw domeinnaam en bouw je eigen website! Heb je al een geregistreerde domeinnaam? Dan kun je deze natuurlijk ook gemakkelijk en snel naar Site.be verhuizen. Ervaar direct de voordelen én de besparing!

  Dit artikel is onderdeel van de collectie
  #Tips&Tricks

  Andere Site.be artikelen