De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
globe
Jouw bestelling
Producten 0
  tooltip
  Alle prijzen zijn exclusief BTW. De BTW wordt berekend op de betalingspagina.
  Totaal
  € 0,00
  Terug naar Helpdesk
  Waarom heb ik webhosting nodig en wat is het?

  Wil je meer weten over wat webhosting is en hoe het werkt? In dit artikel kom je alles te weten over webhosting, waaronder wat het is en hoe het werkt. Ook wordt er een overzicht gegeven van de verschillende webhostingdiensten, zodat je de beste optie voor je behoeften kunt kiezen. Dus, of je nu een beginner bent of een ervaren website eigenaar die op zoek is naar een nieuwe host, lees verder om meer te weten te komen over webhosting!

  De prijs is waarschijnlijk het eerste waar je naar kijkt als je gaat kiezen voor webhosting. Bij Site.be is de hosting van je website inbegrepen bij jouw domeinnaam. Je hoeft dus alleen te betalen voor je domeinnaam en onze betrouwbare webhosting krijg je er gratis bij.

  Wat betekent webhost?

  Als je een website wilt hosten, heb je een webhost (ook wel "webhostingbedrijf" genoemd)nodig. Deze bedrijven leasen of verhuren servers aan klanten, waardoor de website ook door mensen in andere delen van de wereld bekeken kan worden. Daarnaast kunnen webhosters ook andere diensten aanbieden, zoals zakelijke e-mail, SSL en domeinregistratie.

  Waar moet je rekening mee houden bij webhosting?

  Als je een website wilt bouwen, is het belangrijk om goed te kiezen wat voor webhosting je nodig hebt. Er zijn veel verschillende webhosting bedrijven die een breed scala aan opties hebben. Let dus goed op welke functies je nodig hebt voordat je een beslissing maakt. Hieronder staan enkele dingen die je in gedachten moet houden.

  Prijs

  Als je op zoek gaat naar webhosting, zullen de kosten waarschijnlijk het eerste zijn wat je ziet. Er zijn veel verschillende prijzen beschikbaar, dus je moet een webhost kiezen die binnen je budget past. Sommige aanbieders hebben echter speciale aanbiedingen waarmee je geld kunt besparen. Bij Site.be krijg je kwalitatieve webhosting inbegrepen bij je domeinnaam, dus je betaalt alleen voor je domein.

  Opslagruimte

  Als je een website wilt bouwen, is het goed om naar de opslagruimte te kijken. Weinig ruimte is vaak voldoende als je een eenvoudige site wilt bouwen, maar als je veel afbeeldingen of video's wilt gebruiken, heb je meer opslagruimte nodig. Er zijn ook webhosts die onbeperkte opslagruimte bieden als je veel ruimte nodig hebt.

  Dataverkeer

  Wil je succesvol zijn met je website? Dan is dataverkeer erg belangrijk. Dit bepaalt hoeveel data je website over het internet kan verzenden. Met een domeinnaam van Site.be krijg je onbeperkt dataverkeer, dus ben je altijd verzekerd van de juiste prestatie. Verhuis je website naar Site.be als deze traag is bij een ander webhostingbedrijf!

  Zakelijke e-mail

  Als je een website wilt bouwen, is het ook van belang om te letten op de e-mailopties. Bij sommige webhosts is zakelijke e-mail niet inbegrepen bij je hosting. Maar bij Site.be krijg je een onbeperkt aantal e-mailaccounts voor je domeinnaam, zoals webhosting ook bij ons inbegrepen is.

  Websitemaker

  Het maken van een website hoeft niet moeilijk te zijn. Door te kiezen voor een webhost met een websitemaker, waar je geen technische kennis voor nodig hebt, kan je gemakkelijk je eigen website maken. Bij Site.be is onze gebruikersvriendelijke websitemaker inbegrepen in de prijs van je domeinnaam, net zoals webhosting en SSL.

  Klantenservice

  Als je tegen problemen aanloopt met je website, is het van groot belang dat je een nieuwe webhost kiest die je goed kan helpen. Kies daarom een webhostingbedrijf dat precies de ondersteuning biedt waarnaar je op zoek bent. Bij Site.be staan we klaar voor je met een helpdesk die 24/7 per mail of live chat bereikbaar is. Zo ben je altijd verzekerd van goede ondersteuning wanneer je het nodig hebt.

  Waarom heb ik webhosting nodig en wat is het?

  Om een website te kunnen bouwen, heb je webhosting nodig. Het is een dienst die ervoor zorgt dat je website wereldwijd toegankelijk is. De server van je webhosting, een speciale computer die is aangesloten op het internet, bevat alle bestanden die je website nodig heeft om te werken. Zonder hosting is het niet mogelijk om een website te maken die toegankelijk is voor iedereen. Daarom moet je een hostingpakket kiezen als je een website wilt maken.

  Verschillende soorten webhosting

  Wat betekent shared hosting?

  Shared hosting (gedeelde hosting) is de meest gebruikte variant van hosting. Wanneer je je website op een shared server host, wordt deze gedeeld met andere websites en webshops. Door deze variant van hosting te gebruiken, kunnen je maandelijkse kosten verlaagd worden, wat gunstig is voor je portemonnee.

  Reseller hosting is een soort shared webhosting waarmee je zelf gebruikers kunt instellen met je webhostingpakket.

  Wat betekent WordPress hosting?

  WordPress hosting is een vorm van shared webhosting, waarbij je WordPress website volledig wordt onderhouden door de webhost. Hiermee ben je verzekerd van een optimale prestatie van je WordPress website.

  Wat betekent dedicated hosting?

  Als je kiest voor dedicated hosting, heb je een eigen server tot je beschikking. Je bent dus de enige gebruiker van deze specifieke server. Dit kan zowel op een fysieke server als op een virtuele server zijn. Je hebt meer controle over de server, waardoor je website ook veel sneller zal zijn, omdat er geen andere websites de performance van jouw website beïnvloeden.

  Hoe werkt de webhosting van Site.be?

  Bij Site.be krijg je de voordelen van dedicated hosting, maar dan in de vorm van shared hosting. Met CloudLinux bieden we elke website een eigen gedeelte binnen de gedeelde server. Je kunt eventueel SSH gebruiken om verbinding te maken met je webhostingpakket en zo inloggen alsof je een privé server hebt. Onze shared webhosting biedt dus meer veiligheid, meer controle en meer privacy voor websites. Daarnaast is het ideaal voor WordPress hosting, aangezien het scheiden van websites vertraging voorkomt.

  Als je kiest voor shared webhosting bij Site.be, hoef je alleen je eigen domeinnaam to registreren. Onze betrouwbare webhosting is inbegrepen bij iedere domeinnaam die je bij Site.be registreert.

  img
  Foto van de serverracks in een datacenter.

  Wat is de betekenis van hosting?

  Hosting is een service waarbij een bedrijf of organisatie een of meerdere servers ter beschikking stelt voor gebruik door anderen. Deze computers kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan doeleinden, van het hosten van websites tot het verzenden van e-mailberichten of het delen van bestanden.

  Er zijn verschillende hostingoplossingen die door hostingbedrijven worden aangeboden, afhankelijk van de behoeften van de klant. Sommige bedrijven bieden alleen shared hostingpakketten aan, terwijl andere bedrijven een uitgebreid aanbod hebben met onder meer virtual private servers, virtual private clouds en dedicated hosting.

  Hoe vind ik de beste webhost voor mijn bedrijf?

  Als je een website wilt maken, is het kiezen van de juiste webhost essentieel. Er zijn veel verschillende webhosts, dus het is belangrijk om goed te kijken welke webhost het beste bij jouw idee past. De vier belangrijkste factoren om naar te kijken zijn:

  • Klantenservice: Als je tegen problemen aanloopt met je website, dan wil je natuurlijk dat die zo vlug mogelijk verholpen worden. Kies daarom voor een bedrijf met een top klantenservice.
  • Uptime: Om ervoor te zorgen dat je website altijd online is, is het belangrijk om een bedrijf te kiezen dat een hoge uptime-garantie biedt. Dit wordt vermeld in een percentage dat de tijd aangeeft dat hun servers up en running zijn.
  • Prijs: Hoewel sommige webhostingbedrijven duurder zijn dan anderen, hoeft dat niet te betekenen dat ze ook van betere kwaliteit zijn. Je hoeft dus niet het duurste bedrijf te kiezen als je niet denkt dat het de beste optie is. Kies de provider die het beste bij jouw idee past.
  • Extra's: Het is belangrijk om na te gaan welke extra's het bedrijf biedt. Denk hierbij aan zakelijke e-mail, SSL en een websitemakers. Neem de tijd om je eigen behoeften te bepalen om zo tot een goede keuze te komen.

  De beste webhosting in België: Site.be

  Als je rekening houdt met al deze dingen, dan is het aan te raden om voor Site.be te kiezen. Wij garanderen een uptime van 99,9% en je kunt altijd terecht bij onze klantenservice. En voor slechts € 1 voor het eerste jaar krijg je een domeinnaam, SSL beveiliging, zakelijke e-mail, webhosting en een websitemaker. Bovendien maken wij regelmatig back-ups en je hebt volledige controle over je hosting pakket.

  Heb je nog vragen?

  Onthoud dat je altijd kunt communiceren met een van onze experts via de chat!

  Nieuwe artikelen toegevoegd