De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
globe
Jouw bestelling
Producten 0
  tooltip
  Alle prijzen zijn exclusief BTW. De BTW wordt berekend op de betalingspagina.
  Totaal
  € 0,00
  Terug naar Helpdesk
  Verbinden met FTP via DirectAdmin: Een stapsgewijze handleiding


  Wil je leren hoe je verbinding kunt maken met je DirectAdmin webhosting account via FTP? Lees dan deze handleiding waarin we stap voor stap uitleggen hoe je je FTP-gegevens kunt achterhalen, een FTP-client kunt installeren en verbinding kunt maken met de server van Site.be. Ook vind je hier advies voor veelvoorkomende problemen en een lijst van aanbevolen FTP-clients.

    Deze handleiding is bedoeld voor mensen die al een domeinnaam hebben geregistreerd en webhosting hebben geactiveerd bij Site.be. Webhosting is inbegrepen bij elke domeinnaam die je bij Site.be registreert.

    FTP-gegevens en -client

    Maak je gebruik van Site.be als webhosting provider en wil je een FTP-verbinding maken? Dan moet je simpelweg je DirectAdmin gebruikersnaam en -wachtwoord gebruiken. Je kunt deze gegevens vinden op de webhostingpagina van je domeinnaam op Site.be.

    Om via FTP verbinding te maken met je website, moet je een FTP-client hebben. Hiermee kun je bestanden van en naar je website uploaden en downloaden. In deze handleiding richten we ons voornamelijk op FileZilla, Cyberduck en WinSCP, maar er zijn meer FTP-clients beschikbaar.

  Het installeren van een FTP-client is gratis en eenvoudig

    Download een FTP-client gratis van de website van de aanbieder en installeer het programma op je computer. Het installeren van de FTP-client is eenvoudig en vereist geen speciale kennis.

    Verbinden met de FTP-gegevens

    Nadat je de FTP-client hebt geïnstalleerd, open je het programma en voer je de FTP-gegevens in. De volgende gegevens zijn nodig:

    Hostnaam: de naam van de FTP-server. Een voorbeeld is "da005.site.eu" indien je beheerpaneel toegankelijk is via "https://da005.site.eu". Zorg ervoor dat je de juiste URL gebruikt voor toegang tot je DirectAdmin beheerpaneel.

    Gebruikersnaam: je DirectAdmin gebruikersnaam.

    Wachtwoord: je DirectAdmin wachtwoord.

    Poort: de standaard poort voor FTP is 21.

  
  Klik vervolgens op 'Verbinden' en wacht tot de FTP-client verbinding heeft gemaakt. Als alle gegevens juist zijn ingevoerd, ben je nu in staat om bestanden te uploaden en downloaden vanaf je website.

    Bestanden uploaden naar je website

    Je kunt bestanden naar je website uploaden door deze vanuit de lokale map op je computer te slepen naar de "public_html" map in de FTP-client.

    Fouten en problemen die vaak voorkomen

  Onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord

    Als je je FTP-gebruikersnaam of het wachtwoord niet meer weet, kun je deze resetten op de webhostingpagina van je domeinnaam op Site.be. Onthoud dat je DirectAdmin inloggegevens ook je FTP inloggegevens zijn.

    Onjuiste FTP-server

    Gebruik niet je domeinnaam als FTP-host, maar bijvoorbeeld "da005.site.eu" indien je DirectAdmin beheerpaneel op "https://da005.site.eu:2222" te vinden is. Zorg ervoor dat je de juiste URL van je DirectAdmin beheerpaneel gebruikt.

    Voor FTP is de poort altijd 21.

    "Under construction" pagina

    Het kan zijn dat je de standaard index.html van DirectAdmin moet verwijderen als je na het uploaden van je bestanden nog steeds de "Under construction" pagina van DirectAdmin ziet.

    Website niet toegankelijk na domeinregistratie

    Na het registreren of verhuizen van je domeinnaam kan het ca. 24 uur duren voordat je website zichtbaar is wanneer je het bezoekt.

    Hopelijk heeft deze handleiding je geholpen om succesvol verbinding te maken met je DirectAdmin webhosting account via FTP en om bestanden te downloaden en uploaden. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze helpdesk.

  Heb je nog vragen?

  Onthoud dat je altijd kunt communiceren met een van onze experts via de chat!

  Nieuwe artikelen toegevoegd