De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
globe
Jouw bestelling
Producten 0
  tooltip
  Alle prijzen zijn exclusief BTW. De BTW wordt berekend op de betalingspagina.
  Totaal
  € 0,00
  Terug naar Helpdesk
  Hoe kan ik een website verhuizen?

  Denk je erover om je website te verhuizen? Of je nu niet tevreden bent over je huidige webhost, te veel problemen ondervindt met uptime, of je domeinnaam wilt veranderen, er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je de overstap maakt. In dit artikel bespreken we het proces van het verhuizen van een website, van het bepalen of het de juiste stap is tot het uitvoeren van de verhuizing.

  Als je tegen problemen aanloopt bij je huidige webhosting, is het wellicht de tijd om te overwegen om je website te verhuizen naar een andere webhosting die beter aansluit op jouw eisen en wensen.

  Wat zijn de voordelen van het verhuizen van je website naar een andere webhost?

  Misschien wil je een nieuwe identiteit voor je website creëren en overweeg je een nieuwe domeinnaam te registreren. In dit geval kan het verhuizen van je website naar een nieuwe domeinnaam een goede keuze zijn. Het kan een effectief middel zijn om je website opnieuw op de kaart te zetten en meer aandacht te krijgen.

  Als je ontevreden bent met de functies van je huidige webhosting, kan het verhuizen van je website naar een andere webhosting een goede manier zijn om meer opties te krijgen. Bijvoorbeeld, je kunt overwegen om te verhuizen naar een webhosting die meer opslagruimte of betere uptime biedt. Of misschien wil je een webhosting die gespecialiseerd is in WordPress of een ander contentmanagementsysteem. In elk geval, als je ontevreden bent met de huidige opties die je webhosting biedt, is het verhuizen van je website een goede manier om meer opties te krijgen.

  Door de beperkingen van je huidige webhosting kan het verhuizen van je website naar een andere provider een oplossing zijn om meer flexibiliteit te krijgen. Bijvoorbeeld als je huidige provider niet in staat is om je website verder te laten groeien of als je beperkt bent in de ontwerp- en gebruiksmogelijkheden.

  Bij Site.be ontvang je alles wat je nodig hebt in één pakket bij elke domeinregistratie. Hierdoor betaal je alleen voor je domeinnaam en ontvang je daar webhosting, zakelijke e-mail, SSL beveiliging en een websitemaker bij. Door het alles-in-één pakket dat Site.be biedt, hoef je niet meer voor elk deel van je website een los pakket aan te schaffen, zoals bij veel andere webhosts wel het geval is. Dit kan een goede reden zijn om de overstap naar Site.be te maken.

  Hoe kan ik mijn domeinnaam verhuizen?

  Site.be maakt het verhuizen van je domeinnaam heel gemakkelijk. Gebruik simpelweg onze domeinchecker om je domeinnaam in te voeren en bestel de verhuizing. Wanneer de verhuizing is voltooid, kun je beginnen met het verhuizen van je website. Je domeinnaam wordt automatisch gekoppeld aan je webhostingpakket bij Site.be, dus je hoeft geeeenn DNS-instellingen aan te passen.

  Website verhuizen naar een ander hostingbedrijf

  Als je een website wilt verhuizen naar een nieuwe webhost, zijn er een aantal stappen die je moet volgen. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je een backup hebt van al je websitebestanden, zoals HTML-bestanden, CSS-bestanden, afbeeldingen en video's. Nadat je alle bestanden en mappen hebt gedownload, is de volgende stap om deze te uploaden naar je nieuwe webhost. Dit kan door middel van een FTP-client of door gebruik te maken van een beheeromgeving die je nieuwe webhost je ter beschikking stelt. Zorg ervoor dat je jouw bestanden uploadt naar de folder die daarvoor bestemd is. Met sommige FTP programma's kan je de mappen heel eenvoudig verplaatsen naar de nieuwe server.

  Als je hetzelfde controlepaneel gebruikt bij je nieuwe webhost als bij de oude, dan kun je in sommige gevallen de website overzetten door een back-up te maken en deze te importeren bij de nieuwe hosting.

  Om jouw bestanden te kunnen gebruiken met je nieuw webhosting pakket dat DirectAdmin gebruikt, moet je deze uploaden naar de public_html map.

  Als je je bestanden wilt uploaden naar een ander controlepaneel, neem dan contact op met je nieuwe webhost.

  MySQL database verhuizen naar een ander hostingbedrijf

  Als je nog geen nieuwe database hebt aangemaakt op de nieuwe server, doe dat dan als eerste. Je kunt dit doen met behulp van het controlepaneel van je webhosting.

  Begin door in te loggen op phpMyAdmin op de oude server. Zoek de gewenste database in het linkermenu en selecteer deze. Klik vervolgens op de tab 'Exporteren' in het scherm dat zich nu opent. Zorg ervoor dat alle tabellen zijn geselecteerd en druk op de knop 'Ga'. Je kunt nu kiezen welk export formaat (bestandstype) je wilt gebruiken. Om opslagruimte te besparen, raden wij aan om het bestand in het .gzip-formaat te exporteren. Hierna kun je op de knop 'Exporteren' drukken om het bestand te downloaden.

  Nadat het exportbestand van de database op je computer is opgeslagen, dient het bestand geïmporteerd te worden in phpMyAdmin van de nieuwe database. Zo kun je de database importeren.

  De gegevens uit het bestand worden nu toegevoegd aan je nieuwe database, waardoor je de inhoud ervan kunt bekijken in phpMyAdmin.

  MySQL inloggegevens toevoegen aan je website script

  Voor websites die gebruikmaken van een MySQL database, moet je het configuratiebestand (of de configuratiebestanden) bewerken waarin de inloggegevens van de database worden opgeslagen. Pas deze aan zodat je website de MySQL database op de nieuwe server kan gebruiken. In het geval van een WordPress installatie is dat het wp-config.php bestand.

  img
  Door de tips uit dit artikel te volgen, hoeft het verhuizen van je website naar een nieuwe webhost geen moeilijke taak te zijn.

  Hoe kan ik een WordPress website verhuizen naar een andere hostingprovider of domeinnaam?

  WordPress staat bekend als een uitstekend platform voor het bouwen van websites. Met behulp van het platform kunnen gebruikers hun site eenvoudig bouwen en bewerken. Er zijn ook veel gratis thema's en plug-ins beschikbaar. In sommige gevallen is het echter nodig om over te stappen naar een nieuw webhostingbedrijf. Dit kan voor verschillende redenen zijn.

  Je hostingprovider wordt overgenomen door een ander bedrijf? Dan wordt het misschien tijd om te verhuizen naar een nieuwe hostingprovider. Misschien zijn de diensten van je huidige webhost traag, onbetrouwbaar of wordt WordPress niet goed ondersteund. Wanneer je WordPress-website groeit, kan het zijn dat je meer functionaliteit nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld een host zoeken die sneller is of meer opslagruimte biedt. Misschien ben je ontevreden over de kosten van je huidige hostingpakket. Er zijn veel goedkopere opties beschikbaar, dus het kan de moeite waard zijn om rond te kijken voor een nieuwe.

  Het verhuizen van een WordPress website naar een andere WordPress provider kan een tijdrovende taak zijn, maar als je de bovenstaande redenen in overweging neemt, kan het de moeite waard zijn. Het vinden van de juiste hostingprovider voor je WordPress verhuizing is van groot belang voor de betrouwbaarheid, snelheid en ondersteuning van je website. Door de tijd te nemen om een goede provider te kiezen, zal je website sneller en efficiënter werken.

  De Duplicator plug-in gebruiken om je WordPress website te verhuizen

  Ben je van plan je WordPress website te verhuizen? Met behulp van de Duplicator-plugin is het mogelijk om eenvoudig een bestaande WordPress website over te zetten naar een andere host. De plugin maakt een exacte kopie van je site, dus inclusief alle database-inhoud en WordPress bestanden. Download Duplicator als eerste op de oude server en installeer deze daarna.

  Je maakt daar een back-up van je WordPress website door het aanmaken van een nieuw 'package'.

  Ga daarna op de nieuwe server om een database te maken. Upload vervolgens het Duplicator-pakket naar de nieuwe server, bijvoorbeeld via FTP.

  Om je website naar een nieuwe server te verhuizen, ga je naar installer.php van WordPress Duplicator op je domeinnaam op de nieuwe server. Volg dan de instructies en voer simpelweg de database-inloggegevens van je nieuwe webhosting in. Duplicator regelt de rest.

  Waarom je WordPress website verhuizen?

  Het is belangrijk om een goede hostingprovider te kiezen als je een WordPress-website hebt. Je WordPress-site moet een optimale prestatie en veiligheid hebben. Er bestaan veel verschillende hostingproviders die je kunt overwegen, dus het kan lastig zijn om de beste te selecteren. Om je te helpen bij het kiezen, hier zijn een aantal redenen waarom je voor een nieuwe hostingprovider zou moeten gaan voor je WordPress-site:

  1. Je website is traag

  Als de laadtijd van je website vaak veel te lang is of regelmatig crashet, is het tijd om een nieuw webhostingbedrijf te zoeken. Kies voor een hostingbedrijf dat ervoor zorgt dat je webpagina's snel worden geopend, zodat je klanten niet geïrriteerd raken en klant worden van je concurrent.

  2. Slechte klantenservice

  Indien je ontevreden bent over de reactiesnelheid van je huidige webhostingbedrijf op je verzoeken of problemen, overweeg dan om een andere te zoeken. Je wilt een aanbieder die razendsnel op je vragen reageert en je bijstaat in geval van problemen.

  3. Je wilt geld besparen

  Als je website hosting te veel geld kost, neem dan een kijkje bij andere providers. Er zijn veel goede opties die betaalbaar zijn. Kies een webhost die snelheid en veiligheid voor je website biedt, maar niet te veel geld kost.

  4. Gebrek aan functionaliteiten

  Wanneer je op zoek bent naar meer functionaliteiten, dan is het wellicht nuttig om naar een ander webhostingbedrijf te verhuizen dat meer opties aanbiedt. Denk bijvoorbeeld aan een webhostingbedrijf dat DirectAdmin aanbiedt als controlepaneel.

  Door een back-up te maken, voel je je gerust. Als je weet dat je een kopie van je website hebt, hoef je niet in paniek te raken als er iets misgaat tijdens de verhuizing. Zo kun je altijd terug naar de oorspronkelijke website.

  Vergeet niet om een volledige back-up te maken bij het verhuizen van een website

  Het verplaatsen van een website naar een andere server vraagt om een back-up van de huidige website. Er zijn verschillende redenen waarom dit zo belangrijk is:

  • Als je een back-up hebt, kun je je website altijd herstellen naar de oude server als er iets misgaat. Daarom is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er een fout kan optreden tijdens het verhuisproces of dat de nieuwe server problemen kan hebben. Je weet nooit wat er kan gebeuren.
  • Het is raadzaam de originele website te bewaren voor het geval dat je een nieuwe website hebt gemaakt en er nog veranderingen aan wilt aanbrengen. Dan kun je altijd even kijken hoe de oude website was opgezet.

  Bewaar de backup van je website op je lokale computer.

  Website verhuizen met een verhuisservice

  Als je weinig technische kennis hebt, kan het lastig zijn om een website te verhuizen van een oude host naar een nieuwe. Daarom is het gebruik van een verhuisservice de gemakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je website zonder problemen naar een andere host wordt verhuist

  Met behulp van een verhuisservice worden alle bestanden en database-tabellen naar de nieuwe host overgezet. Dit proces kan lang duren, vooral bij een grote website.

  Wil je je verhuizing zo soepel mogelijk laten verlopen? Dan staan de professionals van Site.be voor je klaar! Onze verhuisservice kost € 60 per uur, excl, BTW. Er wordt altijd minimaal één uur voor rekening genomen. Neem contact met ons op via onze helpdesk als je hier gebruik van wilt maken.

  Controleer of er problemen zijn

  Om er zeker van te zijn dat alles goed is gegaan bij het verhuizen van je website naar een nieuwe server, is het van belang dat je een laatste controle uitvoert. Hierdoor kunnen eventuele fouten worden opgespoord die tijdens het verhuizen zijn ontstaan. Daarbij is het een goede tijd om te controleren dat alle bestanden en database-tabellen naar de nieuwe server zijn overgezet.

  Nu is het mogelijk om de bestanden op de server te bekijken en te controleren of alles naar de nieuwe server is verhuisd. Mocht er iets ontbreken of zijn er fouten in de bestanden, dan kun je deze herstellen of opnieuw uploaden vanaf de oude server.

  Als je een database gebruikt, zorg er dan voor dat alle database-tabellen zijn overgebracht. Je kunt dit verifiëren met behulp van een databasebeheerprogramma zoals phpMyAdmin. Als je tabellen ziet die niet zijn overgebracht, moet je deze opnieuw exporteren vanuit de oude server.

  Controleer als laatste of je website nog steeds bereikbaar is. Als dit niet zo is, is er iets fout gegaan. Kijk daarna of elke webpagina nog goed functioneert. Ga naar elke pagina en bekijk of de inhoud nog correct wordt vertoond. Test ook of je je kunt aanmelden op beveiligde gedeelten van je website en of contactformulieren nog steeds werken. Als je de website naar een andere host hebt verplaatst, verandert het IP-adres van de website, maar dat is normaal.

  Registreer je domeinnamen bij Site.be!

  Jij hebt inmiddels ontdekt hoe je je website kunt verhuizen, of dit nu via een handmatig proces of een automatisch proces is, en ook hoe je MySQL databases kunt verhuizen. Nu is het tijd om de knoop door te hakken! Wat is de beste manier om dit te doen? Door je domeinnaam te verhuizen naar Site.be! Al je benodigdheden staan hier op één plek: van webhosting pakketten en zakelijke e-mailaccounts tot onze websitemaker en meer. Je krijgt alles inbegrepen als je een domeinnaam bij ons koopt! Wat houdt je nog tegen?

  Heb je nog vragen?

  Onthoud dat je altijd kunt communiceren met een van onze experts via de chat!

  Nieuwe artikelen toegevoegd