De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
globe
Jouw bestelling
Producten 0
  tooltip
  Alle prijzen zijn exclusief BTW. De BTW wordt berekend op de betalingspagina.
  Totaal
  € 0,00
  Terug naar Helpdesk
  Het verhuizen van een domeinnaam met de .fr-extensie: Wat je moet weten

  Wanneer je een website beheert met een .fr domeinextensie, kan het voorkomen dat je in de toekomst besluit om je website te verhuizen naar een andere hostingprovider. Dit kan bijvoorbeeld vanwege gunstigere tarieven of om gebruik te maken van de uitgebreidere dienstverlening van een ander bedrijf.

  Het verhuizen van een .fr domeinnaam naar een andere hostingprovider kan een uitdaging lijken, maar het hoeft niet ingewikkeld te zijn. In dit artikel bespreken we de belangrijkste stappen die je moet volgen, zoals het aanvragen van een autorisatiecode, het starten van de verhuizing en het verkrijgen van goedkeuring van je oude provider. Daarnaast leggen we uit waarom Site.be een slimme keuze kan zijn als nieuwe hostingprovider.

  Een autorisatiecode (EPP-code) aanvragen

  Wanneer je besluit om je .fr domein te verhuizen naar een andere provider, is het belangrijk om eerst een autorisatiecode aan te vragen. Deze code is essentieel om het verhuisproces op gang te brengen. Een autorisatiecode (ook bekend als EPP-code) is een unieke code die wordt gebruikt om te verifiÎren dat jij de eigenaar bent van de domeinnaam. Het is een veiligheidsmaatregel die ervoor zorgt dat niemand anders je domeinnaam kan verhuizen zonder je toestemming.

  Deze code kun je vinden in het beheerpaneel van je huidige hostingprovider. Als je niet zeker weet waar je de autorisatiecode kunt vinden, neem dan contact op met de helpdesk van je provider en vraag om hulp bij het verkrijgen van de autorisatiecode.

  Om de verhuizing van je .fr domeinnaam te starten, moet je de autorisatiecode invullen bij de nieuwe hostingprovider. Zorg er dus voor dat je deze code zorgvuldig bewaart. De autorisatiecode is slechts voor een beperkte tijd geldig.

  Zonder een autorisatiecode kun je de verhuizing van je .fr domeinnaam niet starten. Dit is dus een belangrijke stap bij het verhuizen van je domeinnaam.

  Verhuizen van een .fr domeinnaam naar de nieuwe hostingprovider

  Met de autorisatiecode voor je .fr domeinnaam in handen, kun je de verhuizing aanvragen bij de nieuwe hostingprovider. De meeste hostingproviders bieden een gemakkelijk te gebruiken online formulier waar je de informatie voor de verhuizing, inclusief de autorisatiecode, kunt invullen.

  Zodra je de autorisatiecode invult, begint Afnic de verhuizing van de domeinnaam. Afnic is de organisatie verantwoordelijk voor registratie en beheer van .fr domeinnamen. De provider van de domeinnaam zal automatisch een melding ontvangen van Afnic met betrekking tot de verhuizing.

  Een .fr domeinnaam is opvallend in vergelijking met andere domeinextensies omdat de verhuizing anders verloopt. De meeste domeinextensies vereisen slechts een autorisatiecode om de verhuizing te voltooien, zonder dat de huidige provider iets kan doen om de verhuizing te blokkeren of te vertragen. Maar bij een .fr domeinnaam heeft de huidige provider wel invloed op de snelheid van de verhuizing.
  .

  Goedkeuring van de huidige provider

  Nadat het verzoek om verhuizing en het invoeren van de autorisatiecode is verzonden, moet de huidige hostingprovider de verhuizing goedkeuren voordat de domeinnaam naar de nieuwe hostingprovider kan worden verhuisd. De huidige provider zal op de hoogte worden gebracht van de verhuizing en heeft 8 dagen om de verhuizing te autoriseren.

  Mocht de huidige hostingprovider binnen 8 dagen na melding de verhuizing goedkeuren, wordt de verhuizing meteen uitgevoegd. Indien de provider de verhuizing echter afwijst, duurt het 22 dagen voordat de verhuizing wordt uitgevoerd. De huidige provider mag tijdens deze 22 dagen echter altijd nog instemmen met de verhuizing, waardoor de verhuizing alsnog voor het einde van deze periode kan worden uitgevoerd.

  Als de huidige hostingprovider binnen 8 dagen geen antwoord geeft op de verhuizing, zal deze na deze tijdspanne worden uitgevoerd. Het is essentieel om contact op te nemen met je huidige hostingprovider om te bevestigen dat je de verhuizing hebt aangevraagd en om de vooruitgang van de verhuizing in de gaten te houden.

  Vergelijken we een .fr domeinnaam met andere domeinextensies, dan zien we dat het verhuizen ervan anders werkt. Om de verhuizing te voltooien heb je bij de meeste domeinextensies slechts een autorisatiecode nodig. De huidige provider heeft hierbij geen invloed op de snelheid of het blokkeren van de verhuizing. Bij een .fr domeinnaam kan de huidige provider de verhuizing echter wel vertragen.

  Voordelen van het verhuizen van een .fr domeinnaam naar Site.be

  Als je op zoek bent naar een betrouwbare hostingpartij voor je .fr domeinnaam, dan is Site.be zeker een bedrijf om in overweging te nemen. Site.be is uniek en biedt vele voordelen.. EÈn van de grootste is dat je met elke domeinnaam webhosting, e-mail, websitebouwer en SSL-beveiliging krijgt. Je hebt dus geen extra kosten voor deze diensten, want je betaalt alleen voor je domeinnaam.

  Op Site.be is ook je opslagruimte en bandbreedte onbeperkt. Er is dus geen behoefte aan extra kosten als je website aan populariteit wint en meer verkeer aantrekt.

  Als je professionele websites wilt bouwen zonder technische kennis, biedt Site.be een eenvoudig te gebruiken websitebouwer. Hiermee kun je je website aanpassen naar je eigen wensen. Er zijn verschillende templates die je kunt gebruiken om je website uniek te maken.

  Heb je nog vragen?

  Onthoud dat je altijd kunt communiceren met een van onze experts via de chat!

  Nieuwe artikelen toegevoegd